snow


snow


a GurL's StoRy

My photo
cheras, KL, Malaysia
a lil bit bout me eyh? a simple gurl, sweet perhaps? loud, food lover, creepy n bla bla bla.

Tuesday, 30 August 2011

Suprise on Hari Raya

assalamualakium.
selamat hari raya to all muslim.
:)
well, this year we didnt raya at our kampung as our grenma is in kl.
so,
raye kt umah makcik sahaje.

taun ni raye oke sbab aku raye kat umah!
da lame tau aku asek tunggu kt pineng je bile la family aku nk sampai kampong nih.
mcm tunggu anak blik pon ade!!!

penat spring cleaning sbelum raye.
huhu.
tibe-tibe plak kn?

26 aug ritu beday aku.
kire hot lagi la kan mud beday uh?
haha.

-the suprise-

ini lah yg aku dpat tdi kt umah aunty aku.
tgah mamai2 aku trun tibe2 dorg nynyi lgu beday.
waaaaaa..
gile tkejot n tharu.
sbab x pnah dpt suprise cmni.
sian kn?
haha, siyes bgenang rase.

"bile la ade org nk bagi akak bunge ye mak?"
tu la yg penah aku tnye kt mak aku dulu mase lalu dpan kdai bunge.
:)


love my family.
arini aku makan sgt lah byak.
haha.
truk betol la kan?
aku teruje sbb first time dpt bunge, mgkin korang da byak kli kot.
"itu pon nk cite, bunge je pon"
haha.
enjoy ur day.

Friday, 26 August 2011

Stories on My Birthday Day

yeah.
today's my 20th birthday.
glad.
glad that im still alive today.
=_=

i should feel happy as people keep on sayin HAPPY birthday!
but it turned the other way around.
huhu
T_T

wanna knaw what happened?
okey.
ikuti kisah2 d bwah.
today aku sgt bz.
yea, siapkan order org, masak n bkejar ke umah ustazah aku.

first yg really2 upset me.
cheese tart ini telah over baked!
ni da last round n mmg ckup2 tok order sebab bahan2 pon da habes.
overcooked!!!
huhuwaa, aku tpakse mtk extend shari pd customer.
sgt mnyedihkn.
siyes rse down!

lpas tu.
kisah tragis yg jadi lagi.
lihat!
hp ksayangan sakit!
sob3.
die da rosak kali ke-3.
gile sedih, nk tolak syg sebab ni adiah mak bagi.
:'(

my brother buat kek tok aku.
kek aiskrim kt kdai die.
cantik aku tgok smlm.
tpi tgahari tadi,
it melts!!
adoiii, sgt sedih!
x sempat mbek gmbr mase die cantik smlm.
x ape laa.

dan jgk....
ni lauk yg ptot dihidang tok bkk puase.
ikan siakap 3 rase.
aku masak dlm keadaan sgt klam kbot.
sedap yeee.
ikan lum goreng.
sedih sbb x dihidang 
sedih siket je.
huhu.

so my birthday
is not a happy day for me.
dugaan2 
sabar2 ye miss zahirah.